Skip to main content

Sport & voeding

De basis van een gezonde lifestyle

Voeding is de basis voor een gezond lichaam. Goede voeding ondersteunt je lichaam en zorgt ervoor dat je je goed voelt. Wanneer je je niet fit voelt of last hebt van (vage) lichamelijke klachten, dan kun je vaak veel bereiken door jouw voeding en leefstijl aan te passen. Wij helpen je daarbij, door samen met jou te kijken naar jouw voedingspatroon en door je te adviseren over voeding, suppletie en leefstijl. Dit kan een enorm verschil maken en ervoor zorgen dat jij beter in je vel gaat zitten!

Wat is jouw doel?

Een haalbaar (dieet) doel is de belangrijkste eerste stap. ‘Afvallen’ is niet concreet genoeg. Hoeveel wil je precies afvallen en in hoeveel tijd? Een helder doel zorgt ervoor dat je een ander eetpatroon beter vol kan houden, ook in moeilijkere tijden.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Het bekende ‘jojo-effect’: een streng dieet houden mensen vaak niet lang vol. Stop je met het dieet? Dan is de kans groot dat de verloren kilo’s zo weer terug zijn. Zonde!

Dit effect is dan ook heel goed te verklaren. Je hebt een periode honger geleden en bent afgevallen. Hier reageert je lichaam op. Het voedsel dat je binnenkrijgt wordt extra snel opgeslagen als vet. Op die manier kom je in verhouding sneller aan. Daarnaast brengt streng lijnen het risico met zich mee dat je een tekort krijgt aan allerlei voedingsstoffen.

Begin daarom met bewustwording als je wilt afvallen. Pas als je weet wat je eet kun je ervoor kiezen om het te veranderen. Wij gaan je hierbij helpen! We brengen samen in kaart wat je iedere dag eet en drinkt. Zo krijg je een beter inzicht en creëer je bewustwording.

Meer weten over fitness, sport & voeding? Neem contact met ons op!

Mail de praktijk