Skip to main content

Sportfysiotherapie

Een sneller herstel bij sportklachten

Een sportfysiotherapeut kan u begeleiden na een opgelopen blessure, maar daarnaast kan hij u ook adviseren in de opbouw van uw training, uw fitheid in kaart brengen door middel van verschillende tests en samenwerken met uw sportvereniging

Maak een afspraak

Geblesseerde sporters

U bent geblesseerd. Dat is vervelend! Natuurlijk wilt u zo snel mogelijk weer in het veld staan of op de fiets zitten. Een sportgerichte behandeling en begeleiding bij de sportfysiotherapeut zorgen daarvoor. De sportfysiotherapeut weet hoe belangrijk sporten voor u kan zijn en hij zal er alles aan doen om u zo snel mogelijk weer op niveau te krijgen. Natuurlijk analyseert hij eerst nauwkeurig wat er is gebeurd en behandelt hij uw blessure. Maar hij adviseert u ook hoe u tijdens deze vervelende periode zo fit mogelijk kunt blijven. U loopt dan zo min mogelijk achterstand op. De sportfysiotherapeut kan u begeleiden na een spierscheur die u hebt opgelopen tijdens het aanzetten van een sprint, voor advies als u bij elke service ‘iets’ in uw schouder voelt, maar ook voor intensieve revalidatie na een knieoperatie. Kortom klachten die het tegenhouden om u 100% in te zetten tijdens het sporten. Zowel op recreatief als op topsportniveau. Is de blessure complex of vraagt de situatie specifieke aandacht, dan is het goed om te weten dat de sportfysiotherapeut deel uitmaakt van een groter netwerk . Wanneer het nodig is, zorgt hij ervoor dat je bij een manueel therapeut, podo-therapeut of een andere deskundige terecht kunt.

Sportverenigingen

De sportfysiotherapeut kan samen werken met sportverenigingen. Behalve dat het belangrijk is om goed overleg te hebben tussen de trainer en de fysiotherapeut wanneer er een speler geblesseerd is, kan de sportfysiotherapeut meer voor een vereniging betekenen. Zo kan de sportfysiotherapeut deskundig advies geven over het voorkómen van blessures en over het effectief opbouwen van een trainingsprogramma. Daarnaast heeft de sportfysiotherapeut veel kennis over het testen en meten van sporters, zo kan er periodiek worden getest op bijvoorbeeld vetpercentage, (voor de betreffende sport belangrijke) spierkracht en het uithoudingsvermogen.

Gezonde (beginnende) sporters

Bent u lang inactief geweest en wilt u weer gaan sporten, maar bent u bang voor blessures? Dan kan de sportfysiotherapeut u helpen om weer verantwoord te beginnen met het uitvoeren van sport. Hij kan bijvoorbeeld advies geven aan de hand van verschillende fitheids tests. Ook gevorderde sporters (evt. net hersteld van een blessure) die hun prestaties naar een hoger niveau willen tillen kunnen voor advies bij een sportfysiotherapeut terecht. Zo kan hij specifieke tests uitvoeren voor uw sport, zodat u een goed beeld krijgt van uw fysieke gesteldheid. Daar kan een gericht trainingsprogramma aan gekoppeld worden. Door na een bepaalde periode de tests te herhalen kan de geboekte vooruitgang in kaart worden gebracht en het trainingsprogramma worden bijgesteld.

Maak voor deze services wel persoonlijk een afspraak, zodat de tests voorbereid kunnen worden.

Afspraak en vergoeding

Als u een afspraak wilt maken voor een onderzoek of behandeling, kunt u mailen of bellen naar de praktijk. Het is wel belangrijk om hierbij te vermelden dat het om sportfysiotherapie gaat. Voor onderzoek en behandeling gelden de normale tarieven zoals ze bij Fysiotherapie Ouder-Amstel worden gehanteerd. Deze worden vergoed vanuit het aanvullende pakket van je verzekering, dus controleer goed hoeveel behandelingen de verzekering betaalt.

Mail de praktijk